Frågor och Svar

Frågor och Svar
 • Vanliga frågor och svar
Expand All | Collapse All
 • 1. Vad kostar....
   

  Att svara på detta fråga innebär många faktorer man måste tänka på.

 • 2. Vad är rotavdrag?
   
  Rotavdrag, Privatpersoner, Bostadsrätt
  Vad är rotavdrag?

  Rotavdrag är till för privatpersoner


  Rotavdrag är ett skattesubvention, alltså ett avdrag, som ges till privatpersoner för vissa typer av arbeten som utförs i hemmet. Rot är en förkortning av renovering, ombyggnad och tillbyggnad.

  Det är alltså olika typer av renoveringsarbeten i befintliga bostadshus som berättigar till avdrag. Däremot berättigar det inte avdrag för uppförande av nya hus eller byggnader. För att du ska ha rätt till avdraget gäller det att du äger och bor i eller i anslutning till den byggnad du önskar renovera, bygga om eller bygga till.

  Med hur mycket kan rotavdraget gälla?


  Avdraget kan som mest omfatta tjänster till ett värde av 100 000 kronor per person och år. Avdraget beviljas inte parallellt med rutavdrag utan det är den sammanlagda summan av tjänster avseende båda avdragen som får uppgå till 100 000 kronor.

  Avdraget ger berättigande till avdrag med 30 procent, men dock högst med 50 000 kronor.

  På vilka sätt kan rotavdrag fås?


  De finns tre sätt att få rotavdrag; du kan anlita en person med F-skatt, få en förmån som din arbetsgivare betalar eller anlita en privatperson som innehar A-skatt men inte bedriver enskild näringsverksamhet eller har F-skatt.

 • 3. Badrum - Vad ska jag tänka på?
   
  badrum, Badrumsrenovering, Kakel & Klinker
  Badrum - Vad ska jag tänka på?

  badrum, Badrumsrenovering, Kakel & Klinker

  Utforma och underhåll ditt badrum så det tål vatten och fukt. Att det inte medför fuktskador i golv, väggar, tak och andra rum och att fuktig luft snabbt ventileras ut. Beslag som lossnar och andra skador som uppkommer behöver snabbt åtgärdas. Detta gäller också andra rum i den omfattning som de utsätts för vatten eller hög luftfuktighet.

  Ett badrum byggs med flera material och produkter som alla har sin viktiga funktion. För att dessa ska fungera tillsammans och slutresultatet ska bli bra så är det viktigt att använda material och produkter som är utprovade tillsammans i ett system. På tillverkarnas hemsidor så finns produktinformation.

 • 4. Vad kostar det att flytta en vägg?
   
  flytta, vägg, flytta vägg pris, Planlosning
  Vad kostar det att flytta en vägg?

  flytta, vägg, flytta vägg pris, PlanlosningDetta beror på omfattningen av arbetet. Normalt brukar kostnaden hamna på runt 5 000 kronor inklusive flytt av el, omringningar av lägenheten m.m. Ett exakt pris ges i samband med mötet med en inredningsansvarig på Noor AB.

NoorAB

 • Org nr: 555553-8145
 • Certifieringar
 • F-Skatt - ROT-avdrag

kundomdömen

Nu med NoorAB skall du alltid känna att du gör en bra affär när ni anlitar oss. 4,8 / 5 (I snittbetyg)